Municipiul Mediaș a început pregătirile pentru manifestarea dedicată Zilei Naționale a României.

Ziua Națională a României va fi celebrată în municipiul Mediaș printr-o serie de manifestări culturale, ceremonialuri religioase, militare, civile și spectacole de muzică populară, dedicate Sărbătorii Marii Uniri de la 1918, independenței și integrității Statului Român modern.

Nu vor lipsi, în acest an, din programul zilei de 1 Decembrie, recitalurile folclorice de excepție, susținute de interpreți consacrați de muzică populară precum Ionuț Fulea și Veta Biriș.

Alături de aceștia, în cadrul spectacolului de muzică și dansuri populare, vor evolua artiști, formații și ansambluri reprezentative ale zonei Târnavelor și Mureșului: Ciprian și Mihaela Istrate, Bogdan Toma, Cristian Roman, Ansamblul folcloric ,,Purtata’’ Mediaș și Grupul instrumental ,,Ceterașii de pe Câmpie’’.

Unul din momentele mult așteptate, în cadrul festivităților prilejuite de Ziua Națională a României îl va reprezenta, sperăm noi, ceremonialul militar de defilare cu trupe și tehnică, la care vor participa efective importante compuse din cadre militare ale Garnizoanei Mediaș, Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu’’ Sibiu, Inspectoratului de Jandarmerie Sibiu, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, Poliția Locală Mediaș și Detașamentul de Roșiori, reprezentând Cavaleria Română din Primul Război Mondial.

Cadrele militare vor fi însoțite de tehnica de luptă și intervenții specifică, iar pe perioada desfășurării ceremonialului militar de defilare cerul Mediașului va fi survolat de elicoptere și aeronave de luptă aparținând Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Vă așteptăm așadar, în Piața C. Coposu, să participăm împreună la sărbătoarea de suflet a tuturor românilor și să ne urăm un călduros și sincer ,,La Mulți Ani, România !, La Mulți Ani, români !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here