Un tânăr de 26 de ani, băut la volan și cu RCA-ul autoturismului expirat a fugit de poliție în noapte de 17 spre 18 noiembrie.

La data de 18.11.2019, în jurul orei 00:05, un echipaj al poliției rutiere care desfășura activități preventiv-reactive pe raza localității Dumbrăveni, a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism, prin folosirea semnalelor luminoase și acustice.

Deși inițial conducătorul autoturismului a încetinit, atunci când agentul de politie a coborât din autospecială a demarat în trombă.

S-a procedat la urmărirea acestuia în trafic, fiind depistat după aprox. 2 km, staționat în afara localității Hoghilag, pe un teren extravilan. În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că șoferul, un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în Ațel, se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar polița obligatorie de răspundere civilă RCA este expirată.

Polițiștii rutieri continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană a cărei alcoolemie depășește limita legală (art. 336 alin. 1 Cod Penal). Totodată, s-a procedat la reținerea plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale autoturismului, conform Legii 132/2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here