Mihai Lukacs, a fost cercetate penal pentru omor din cuplă, după ce a ucis un tânăr pe trecerea de pieton în urma unor curse ilegale pe Șoseaua Sibiului din municipiul Mediaș.

Conform Biroului de Informare și Relatii cu Publicul al Judecătoriei Deva, Mihai Lukacs a fost condamnat în dosarul nr. 4365/257/2017 al Judecătoriei Mediaș pentru infracțiunea de ucidere din culpă, prev. Art. 192 alin. 1 și 2 Cod penal.
Prin sentință penal nr. 552/7.05.2019 pronunțată de Judecătoria Deva în dosarul nr. 3164/221/2019 s-a admis propunerea de liberare condiționată.

Cum s-a întamplat accidentul?
Tânărul , Mihai Lukacs și-a transformat BMW-ul într-o mașina ucigătoare. La peste 150km/h, a lovit în plin un tânăr de doar 23 de ani care se afla pe trecerea de pietoni. Impactul a fost mortal, victima a fost aruncată la 65 de metri.

Inițial, tânărul a fost lăsat în libertate, deși faptele erau deja cunoscute din seara zilei 5 august, când a avut loc tragedia. Decizia reținerii a venit însă abia astăzi. Sâmbătă, 5 august, în jurul orei 23:45, un Andrei Moga, un tânăr de 23 de ani și-a pierdut viața în timp ce traversa o trecere de pietoni nesemaforizată.

Impactul a fost atât de puternic încât trupul victimei a fost găsit la 65 de metri de locul accidentului.

Inițial în cursă au fost implicate trei autoturisme, un BMW Seria 7, un BMW Seria 5 și un Audi A4 combi de culoare albă. Startul cursei a pornit undeva de la intrarea în Mediaș dinspre Sibiu, către centrul orașului. Potrivit unor surse, cei trei bolizi apar în înregistrările camerelor instalate la benzinăriile de pe Șoseaua Sibiului.

Ucigașul a fost arestat la domiciliu. Mihai Lukacs avea dreptul să meargă la dentist și la muncă. Conform unor surse, Mihai Lukacs era observat dese ori prin oraș. Acesta se pune Live pe Facebook, fără nici o jenă. Nu avea nici o trebă cu faptul că în urmă cu câteva zile ar fi ucis pe cineva, era normal.

Despăgubiri de 512.000 euro
O altă decizie importantă a magistraților este cea legată de despăgubirile pe care familia tânărului ucis urmează să le primească. Practic instanța obligă partea responsabilă civilmente – SC UNIQA Asigurări SA – să plătească către părțile civile daune ce depășesc 512.000 euro. De asemenea ucigașul Mihai Lukacs are de plătit cheltuieli de judecată în valoare de aproape 18.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here